Det Blåser Upp En Vind – Japansk Animerad Oscarskandidat

Animationsvärldens gigant och mästare, Hayao Miyazaki, tar avsked med “Det Blåser Upp En Vind” som enligt regissören är hans sista. Filmen var förra årets största publiksuccé i Japan och är Oscarnominerad för bästa animerade film. Miyazaki berättar här historien om Jiro Horikoshi, ingenjören som låg bakom flygplanet A6M Zero som användes av Japan under andra världskriget. Det blåser upp en vind skildrar hans liv och konsekvenserna av de bombplan som han ritade. Allt utfört med sedvanlig fantasirikedom signerat Hayao Miyazaki.

Biopremiär den 4 april 2014, TriArt Film distribuerar. Hayao Miyazaki har redan en Oscar i samlingen och det för animerde familjeäventyret “Spirited Away” från 2001. Här kan vi ta en titt på en snygg trailer till hans nästa mästerverk…
Powered by Preview Networks


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *