Tom Hardy Levererar Tät Spänning i Thrillern Locke

Dramathrillern “Locke” är uttagen till Göteborgs filmfestival i sektionen The Ingmar Bergman International Debut Award 2014. För regin står Steven Knight som 2004 Oscarsnominerades till priset bästa originalmanus för dramathrillern “Dirty Pretty Things” med bland andra Audrey Tautou och Chiwetel Ejiofor i rollerna. Knight har även Eastern Promises(2007) och Hummingbird, som jag tycket var över förväntan bra, på sitt samvete.

I Locke levererar Tom Hardy nagelbitande spänning som Ivan Locke, som har byggt sitt liv på en lika stabil grund som betongfundamentet till den gigantiska skyskrapa som han är ansvarig för. Han har ett välbetalt jobb och är älskad av fru och två barn. Men kvällen innan betongen ska levereras stiger han in i sin bil, och efter resan från Wales till London kommer ingenting vara sig likt. Filmen har en solid ensemble med förutom Hardy många suveräna britter, så som Ruth Wilson och Andrew Scott med flera.

Sverigepremiär är det den 16 maj 2014 och SF Film distribuerar. Här är en trailer som inte avslöjar allt för mycket…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *