Mad Men Startar Säsong 7 I April

AMC som producerar TV serien “Mad Men” meddelar att premiären av säsong 7 kommer att sändas den 13 april 2014, och då får vi den dagen efter här i Sverige. Med säsong 7, som är den avslutande säsongen, har man gjort en ‘Harry Potter’ och delat upp den på två omgångar där totalt 14 episoder klyvs i 7 avsnitt vardera och första delen kommer att heta ”The Beginning”(våren 2014) och den avslutande delen, ”The End of an Era.”, som sänds våren 2015. Det finns mycket om den fenomenala serien Mad Men på Cinemaholics, om ni letar i gömmorna, förslagsvis kan ni börja här.

Det finns mycket att säga om Mad Men, men kortfattat så har man med serien lyckats återskapa 60-talet och tidsandan och det kan vara en fröjd att bara njuta av det estetiska allt från klädmode till interiörer och exteriörer. Serien spinner ju som bekant kring reklamarna på Madison Avenue och där röks det i övermått, sups och intrigeras utan hejd och samtidigt får vi en dos samtidshistoria där viktiga händelser under 60-talet passerar revy. I centrum står seriens Bad Boy, som man ändå måste kalla Don Draper, spelad av John Hamm. Han är ett geni inom reklambranschen, men har samtidigt ett mycket dunkelt förflutet och dessutom är han en ‘kvinnokarl’ av stora mått. Som man säger i serien, Don Draper tried to be a good man, but there are too many temptations…

Vi får väl se om man låter Don Draper vandra på den inslagna vägen och hoppa från blomma till blomma även denna säsong. Hans räddning är väl att han möter jesus och blir frälst, men det vore ett mycket dåligt dramaturgiskt grepp. 🙂 Inför säsongsstarten har AMC släppt en liten teaservideo…

Fotnot: Samtliga säsonger av Mad Men finns utgivna på¨DVD och Bluray av Noble Entertainment.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *