Oscarläge För Leonardo DiCaprio

På söndag är det dags för den årliga Oscarsgalan och många skådespelare är kallade, men få blir utvalda. För Leonardo DiCaprio är det nu femte gången gillt som gäller med “The Wolf Of Wall Street” och bara det talar för att han äntligen får sin välförtjänta Oscar.

Fyra Individuella Oscarsnomineringar har han, den första kom redan 1994 för “Gilbert Grape” i regi av Lasse Hallström. För sin roll som Howard Hughes i “The Aviator” nominerades han 2005 och för “Blood Diamond” 2007. I år är han som sagt nominerad till priset för bästa manliga skådespelare i en huvudroll för sin roll som Jordan Belfort i “The Wolf Of Wall street“, en film som även är nominerad till bästa film och där är Leonardo med på ett hörn. Det ska bli spännande att se hur Oscarskommittén tänker. Sidsteppar man återigen Leonardo Di Caprio och nöjer sig med att ge honom en Oscar genom att utse The Wolf Of Wall street till bästa film, eller kommer han premieras individuellt?

Största utmanaren torde vara Matthew McConaughey som är nominerad för första gången för sin roll som aidssjuke Ron Woodroof i “Dallas Buyers Club“. Kampen lär bli stenhård.

Nedan kommer ett klipp där vi serveras 25 år av Leonardo DiCaprios karriär på 1 minut. Leonardo samarbetar ofta med sin vän Martin Scorsese och precis som den mästerlige regissören har han blivit lite styvmoderligt behandlad av Oscarsjuryn, kan man tycka. 1993 spelar han Arnie Grape, lillebror till Johnny Depp i Gilbert Grape och gör det så bra att man häpnar, redan då borde han fått en Oscar…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *