Philomena Kan Ge Judi Dench Hennes Andra Oscar

Vi fortsätter med lite inlägg inför den stundande Oscarsgalan. En favorit hos mig är brittiskan Judi Dench som kan mycket mer än att vara M i Bondfilmerna. Judi har redan en Oscar för sin roll som drottning Elizabeth i ”Shakespeare In Love”, därtill kan man lägga ytterligare 5 Oscarsnomineringar. Och nu ska det alltså kunna vara dags igen och det man pratar om är dramat ”Philomena”. Dock är konkurrensen stenhårt i klassen bästa kvinnliga huvudroll, så det kommer bli tufft för den adlade skådespelerskan, som kan titulera sig Dame Judi Dench.

Dramat Philomena är i varje fall en mycket gripande film(recension kommer framöver) där Judi Dench spelar Philomena Lee som efter sin klosterutbildning är okunnig om livets villkor och råkar bli gravid. 1952 föder hon en son på Sean Ross Abbey, ett katolsk hem för ogifta mödrar i Tipperary.Tre år senare tvingar nunnorna henne att ge upp pojken för adoption till Amerika. Filmen bygger på verkliga händelser och ni kan läsa mer och se trailers om ni hoppar in här.

Judi Dench är nu mitt uppe i inspelningarna av “The Best Exotic Marigold Hotel 2” och THR fick en pratstund med henne i Jaipur Indien där filmen spelas in. För övrigt kan ni läsa om första Marigold Hotel filmen i detta inlägg.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *