Footloose 30 års Jubileum

I mars i år är det 30 år sedan romantiska musikdramat ”Footloose” hade premiär på de svenska biograferna och det sprangs man ur huse för att se en ung Kevin Bacon sätta lite fart på en sömning småstad där all rockmusik och dans är förbjuden.

Filmen nominerades till 2 Oscars för bästa originalsång, utan att vinna. Footloose är en film full av dans och musik och med ett ganska simpelt synopsis, där Kevin Bacon spelar Ren som flyttar från Chicago till en liten håla i Iowa med sin mamma. I den lilla staden är det inte tillåtet att spela rockmusik eller dansa på grund av en tidigare olycka. Ren, som själv älskar att sjunga och dansa bestämmer sig för att försöka ändra på detta och ordnar en danstillställning. Stans pastor blir hans största motståndare och han gör allt för att stoppa eventet.
För att strula till det ytterligare blir Ren förälskad i pastorns dotter, som är tillsammans med stans ligist, Tommy.

Som kuriosa kan nämnas att en ung, vid tillfället 19 år, Sarah Jessica Parker här gör sin andra filmroll i karriären. Footloose från 1984 finns i nyutgåva med restaurerat ljud och bild på Bluray. 2011 kom en nyinspelning av filmen, men den var inget klipp för Paramount Pictures. Nu tar vi en titt på trailern till 1984 års Footloose, dags för lite 80 tals nostalgi…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *