Originalet Walter Mitty

Ben Stiller gör succé med The Secret Life of Walter Mitty, filmen som får lysande recensioner och till och med jämförs med Forrest Gump. Men tro inte att det här är en originalfilm Stiller både regisserar och spelar med i. Nej, det är en remake av The Secret Life of Walter Mitty(Här Kommer En Annan) från 1947, med några filmgiganter från förr, bland andra Danny Kaye, Virginia Mayo, Boris Karloff och Ann Rutherford.

Precis då som nu är Walter Mitty en dagdrömmare med mer än livlig fantasi. I inlägget The Secret Life Of Walter Mitty – Extended Trailer, får ni Ben Stillers version och nedan synopsis och trailer till originalrullen från 1947. Och vem är bäst? Danny Kaye var den tidens store komiker och Ben Stiller kan onekligen det här med humor och vi kan väl kalla honom arvtagare då, till Kays Walter Mitty. Filmer från 40 talet är jag förtjust i och de har sina poänger, men här kan tidens tand fått verka allt för mycket. Döm själva…

Walter Mitty är världens modigaste man! Ena stunden är han ett flygaress som skjuter ned fienden, sedan en modig kapten som seglar över ett stormigt hav. En hjälte bland män, en hjärtekrossare bland kvinnor och han är gjord av drömmar, tills han vaknar upp till sin banala verklighet och sin överbeskyddande mamma. En dag blir hans dröm en realitet då han träffar en mystisk kvinna som överräcker honom en svart liten bok. Enligt kvinnan beskriver den hur man kan hitta värdefulla juveler i Holland, gömda sedan andra världskriget. Snart befinner sig Walter Mitty mitt uppe i en konspiration och får erfara att det inte är så lätt att vara hjälte i verkliga livet…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *