Dramakomedin Smashed

Jag har haft indiefilmen “Smashed” liggandes hemma och skräpa länge nu. Annat i filmväg har dykt upp och måst gå före och hur underhållande kan det vara med en dramakomedi som centrerar kring ett par vars gemensamma nämnare är alkohol, och vad som händer när partnern bestämmer sig för att bli nykterist?

Ja, riktigt underhållande faktiskt och även engagerande, med bra skådespel av Mary Elizabeth Winstead och Aaron Paul. Här kom alltså fördomarna på skam, det var ingen b rulle utan en klart sevärd film som får betyget 3(i övre spannet) ut av 5. Smashed Vann dessutom juryns specialpris vid Sundance filmfestival 2012 och har blivit omnämnd vid andra filmfestival sammanhang. Här är ett kortare synopsis och trailern…

Charlie (Aaron Paul) och Kate (Mary Elizabeth Winstead) är ett par som älskar att ha kul, men deras drickande börjar bli ett problem. Kate konstruerar en serie av lögner för att dölja sitt missbruk för sina arbetskamrater, men efter att ha spytt i klassrummet framför sina lågstadielever följd av lite flera alkoholrelaterade missöden bestämmer sig Kate för att det får vara nog. Hon inser att för att kunna bryta sin nedåtgående spiral måste hon hålla sig nykter, men Charlie som anser sig inte ha några problem med spriten är inte pigg på att hjälpa till och ‘föla med på resan’. Nu hamnar deras förhållande i nytt ljus och den verkliga kampen börjar.
Powered by Preview Networks


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *