Vansinnigt Förälskad

Temat för dagen blev den lite annorlunda kärleken. I franska romantiska thrillern “À la folie… pas du tout“(Vansinnigt Förälskad) ser vi en av mina franska filmfavoriter Audrey Tautou, ett år efter genombrottet med Amelie från Montmartre. Filmen gick upp på biograferna 2002 och rörde om i den romantiska genren. Den passande svenska titeln Vansinnigt Förälskad säger det mesta, för här får vi en thrillerbetonad film där kärleken går över styr och blir till besatthet.

Audrey Tautou spelar huvudrollen som Angélique och hon är vansinnigt förälskad i sin granne, den 35 årige hjärtspecialisten Loic. Oturligt nog är han gift med någon annan och väntar barn. Mycket står ivägen för deras kärlek men vad spelar det för roll? Är man vansinnigt förälskad, lever man på hopp, passion och galenskap!

Är man less på de vanliga kärleksskildringarna på film så rekommenderas Vansinnigt Förälskad som är en väldigt tät och välgjord berättelse av Laetitia Colombani. Det här är inte filmens trailer, men dock ett snyggt ihopklipp som ger oss en bra bild av filmens ton…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *