Mr Selfridge Säsongstartar Snart

Andra säsongen av dramaserien “Mr Selfridge” säsongsstartar den 19 januari i Storbritanien. I Sverige är det SVT som sänder serien och som vanligt är det svårt att få några besked om när Sverigepremiären sker. Går man efter fjolårssäsongen så gissar jag på någon gång i februari.

Den amerikanske entreprenören Harry Gordon Selfridge grundade den världsberömda butiken på Londons Oxford Street 1909 och när säsong 2 tar avstamp har vi nått år 1914 och Selfridges firar sitt femårs jubileum. Harry Selfridge är stolt över butikens framgångar, men det finns ingen tid att vila på lagrarna. Rykten pratar om ett förestående krig i Europa, så han förbereder sin personal för utmanande tider. Butiken måste ge sin del i kriget och hjälpa till att hålla moralen högt på hemmafronten.

Nu mer än någonsin behöver Harry sin fru Rose vid sin sida, men under de senaste fem åren har de blivit allt mer främmande för varandra. Medan Rose har tillbringat långa perioder i Amerika med parets döttrar och deras son Gordon går i skolan i Winchester, lever Harry ungkarlsliv i London. Butikens delfinasiär lady Mae har gått och gift sig med Lord Loxley och han är inte direkt vänligt sinnad, så det hettar till ordentligt när säsong 2 spinner i gång. Se här…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *