Philomena Och Judi Dench Blev Utan Golden Globe

Jag har en förkärlek för brittiska skådespelerskor och en av de tyngre i branschen är Judi Dench. ‘Tanten’ fyller 80 år i december i år och har en diger meritlista att luta sig mot. 11 Golden Globe nomineringar, varav två vinster för filmerna Mrs Brown(1997) och The Last of the Blonde Bombshells(2000). Därtill har hon 6 Oscarsnomineringar och vann 1999 en Oscar för sin roll som drottning Elizabeth i Shakespeare in Love.

Judi Dench och hennes senaste film Philomena var nominerad till Golden Globe i år, men både hon och filmen blev utan pris. Ja, konkurrensen är ju stenhård och kanske tar man revansch på kommande Oscarsgalan.

Ni kan läsa mer om Philomena i tidigare inlägg här och kortfattat är filmens synopsis detta att Judi Dench spelar Philomena Lee som efter sin klosterutbildning är okunnig om livets villkor och råkar bli gravid. 1952 föder hon en son på Sean Ross Abbey, ett katolsk hem för ogifta mödrar i Tipperary.Tre år senare tvingar nunnorna henne att ge upp pojken för adoption till Amerika. Som vuxen försöker hon ta reda på vad som hänt pojken.

Här kommer ett intressant bakom kulisserna klipp från Philomena som bygger på The Lost Child of Philomena Lee av Martin Sixsmith. Filmen går som bäst på bio nu och är enligt min mening en av senare tids stora och gripande filmupplevelser…
Powered by Preview Networks


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *