Matthew McConaughey Vann En Golden Globe

Vid nattens 71:a Golden Globe gala i Hollywood vann Matthew McConaughey en Golden Globe för bästa skådespelare i ett drama för sin roll som Ron Woodroof, en homofobisk narkoman som 1986 fick diagnosen fullt utvecklad HIV / AIDS, och beskedet att han bara hade trettio dagar kvar att leva. Filmen heter “Dallas Buyers Club” och den kan ni läsa mer om här. Det här är Matthew McConaugheys första tunga filmpris och första Golden Globe och nu pratas det om att den duktige skådespelaren även kommer att nypa sin första Oscar i februari. Det vore väl på tiden tycker Cinemaholics.

Alla vinnare och hela Golden Globelistan hittar ni här och jag plockar ut några intressanta vinnare, förutom McConaughey:

Bästa dramafilm: ”12 years a slave”, Bästa Komedi: ”American hustle”, Kvinnlig Huvudroll Drama: Cate Blanchett för “Blue Jasmine“, Manlig huvudroll Komedi: Leonardo DiCaprio för “The Wolf of Wall Street“, Kvinnlig huvudroll Komedi: Amy Adams för “American Hustle“, Bästa Manlige Biroll för en film: Jared Leto för “Dallas Buyers Club“, Bästa Kvinnliga Biroll för en film: Jennifer Lawrence för “American Hustle“, Bästa Regi: Alfonso Cuarón för “Gravity“, Bästa Manus: Spike Jonze “Her“, Bästa Animerade Film: “Frozen

Här är ett klipp från Dallas Buyers Club med Matthew McConaughey…

Fotnot: Dallas Buyers Club Distribueras av Noble Entertainment och har Sverigepremiär den 7 mars 2014.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *