The Great Train Robbery

Brittiska miniserien i två delar, från BBC One, “The Great Train Robbery” ger oss berättelsen om det stora tågrånet i Storbritannien den 8 augusti 1963.

Själva brottet bestod i att posttåget mellan Glasgow och London stoppades ute på den engelska landsbygden för att sedan rånas. Bytet blev 2,6 miljoner pund (i 2009 års penningvärde drygt 380 miljoner kronor). Rånet utfördes av ett gäng yrkeskriminella engelsmän, bland annat Buster Edwards och Ronnie Biggs. I den här miniserien får vi historien berättad för oss först och främst ur rånarnas synvinkel, men även till viss del ur polisens.

Serien hade premiär i UK innan jul. När serien når Sverige är i skrivande stund okänt. Här kan vi i varje fall ta en titt på BBC:s trailer…

Trailer och bild: BBC.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *