Blackthorn

Westerngenren har fört en undanskymd tillvaro ett bra tag. Men det dyker upp guldkorn då och då, som tex Coenbrödernas tiofaldigt Oscarsnominerade True Grit.
Nu når inte nya westernrullen Blackthorn, om Butch Cassidys vidare öden efter flykten till Bolivia, upp till de nivåerna, men är ändå en solid western av gammal kaliber där gott ställs mot ont. Det här är en snyggt filmad historia med fina miljöer och med en mycket väl agerande Sam Shepard som James Blackthorn, aka, Butch Cassidy.

I Bolivia befinner sig Butch Cassidy (som nu går under namnet James Blackthorne) som längtar efter att återse sitt hem en sista gång. Ett äventyr som får honom att slå följe med en ung rånare och det resulterar i att duon blir villebråd för både ligor och lagens män.
DVD/Bluray premiär den 18 januari. Distributör: Warner Home Video

Vill man ha sig en riktig westernhelafton så kan man förslagsvis börja med förspelet till Blackthorn, vinnaren av fyra Oscars “Butch Cassidy and the Sundance Kid“. I rollerna Robert Redford och Paul Newman.

Trailer till Blackthorn från rstvideos trailerarkiv.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *