Premiär För Miniserien Dancing On The Edge

Precis när ni trodde att ni skulle få hämta andan ett tag på lördagkvällarna och ta en paus från brittiska perioddramaserier, så avlöses Downton Abbey av miniserien från BBC, “Dancing On The Edge“. Serien var först tänkt i fyra delar, men gick så bra att man lade till två episoder till. SVT 1 sänder de fyra första avsnitten fyra lördagar framöver, med start i kväll 4 januari 21.00. Varje del är på 90 minuter och vi får följa ett fiktivt jazzband, Louis Lester Band, bestående av färgade jazzmusiker i 1930 talets London. De röner uppskattning i alla läger och blir berömda och mäkta populära bland överklassen.

Bandet består av talangfulla och duktiga musiker ledda av den hetlevrade Wesley Holt, vars korta stubin är ett problem. När bandet får en spelning på hotel Savoy så gör de succé och skapar rubriker. Aristokratin och till och med den kungliga familjen ber bandet spela på partyn och bjudningar och man blir en följetong i pressen. Den amerikanske affärsmannen Walter Masterson(John Goodman) och hans entusiastiska medarbetare, Julian(Tom Hughes) får upp ögonen för jazzbandet och framgången når nya höjder när man erbjuds ett skivkontrakt. Men så händer en tragedi som hotar att förstöra bandets karriär.

Storbritanniens stora dramatiker Stephen Poliakoff har skapat och regisserar serien och har en stark ensemble till sin hjälp. Förutom John Goodman och Tom Hughes hittar vi även namn som Chiwetel Ejiofor, Matthew Goode, Janet Montgomery, 70-tals vampen Jacqueline Bisset och Joanna Vanderham som vi känner igen som Denise i TV serien “The Paradise“. Ta en titt på den här högintressanta trailern från BBC, man slutar aldrig att förvånas över britternas förmåga att skapa intressanta perioddramaserier…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *