Gentlemen

Här är en liten teaser till kommande svenska thrillern “Gentlemen“, som är baserad på Klas Östergrens kritikerhyllade och bästsäljande roman om excentrikern Henry Morgans osannolika liv. En virvlande och böljande berättelse, fylld av vapenhandel, människosmuggling, kärlek, Görings gamla säng och en begraven guldskatt. I rollerna ser vi bland andra Ruth Vega Fernandez, Pernilla August och David Dencik. Sverigepremiär den 17 oktober 2014 och SF Film distribuerar.

Blåslagen barrikaderar sig författaren Klas Östergren i den excentriske Henry Morgans paradvåning på Hornsgatan i Stockholm där han hyr ett rum. Allt började ett år tidigare när Klas möter Henry på boxningsklubben Europa och dras in i hans osannolika värld. Henry, som med dödsförakt delar älskarinna med den ljusskygge affärsmannen Wilhelm Sterner, är nu spårlöst försvunnen och Klas fruktar för sitt liv. Desperat nedtecknar han krönikan om Henry Morgans fascinerande liv och äventyr.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *