Naturkrafter

När naturen öppnar alla spjäll har människan inte mycket att sätta emot. Det fick vi som bor i Jämtland erfara det senaste dygnet när Ivar lättade på trycket och pustade och stånkade så att jämtlänningar och hustak flög all världens väg. Själv tillhör jag de lyckligt lottade som klarade både hus och strömförsörjning och allt är nästan som vanligt igen.

En dag som denna går det ju inte att låta bli att lägga ut en klipp från katastrof filmen “Twister” från 1996. Där spelar Helen Hunt och Bill Paxton två forskare som jagar det mest förödande frontsystem som har stormat igenom USA:s Tornado Alley på 50 år. Tillsammans hoppas de båda stormjägararna, att kunna samla nog information för att skapa ett omfattande varningssytem. Men för att göra det måste de sätta stopp för Twisters fatala framfart.

Filmen är full av specialeffekter, motorfordon som faller som regn från himlen, hus som slits mitt i tu och den klassiska scenen med den brölande kon som orkanen tar tag i och snurrar runt i luften. Twister är en helt okej katastrof film med ett intressant tema och periodvis en spännande och underhållande handling, där stommen är alla scener med häpnadsväckande specialeffekter. Filmen finns dessutom på rea just nu om man är hugad. En solid 3/5 om jag ska betygsätta.
Här är ett bra exempel på hur liten människan är mot naturens krafter, det är både skrämmande och fascinerande…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *