Drinking Buddies

Quentin Tarantino hade ju bråttom att presentera sin Topp 10 bästa film lista för en månad sedan, fast filmåret 2013 ännu inte är slut. Personligen hittar jag flera filmer sent på året som jag vill lägga till den listan, men min favoritregissör räknade tydligen inte med några flera överraskningar. Många förvånades över hans val också, till exempel “The Lone Ranger” som hamnar på en nionde plats. Kanske skulle jag personligen inte placera den så högt, men filmen är i varje fall betydligt mycket bättre än sitt rykte.

På plats fem lägger Tarantino en romantisk dramakomedi, vilket kanske förvånar en del. “Drinking Buddies” med Manus och Regi av Joe Swanberg, handlar om Lukas och Kate som arbetar på ett bryggeri i Chicago, där de tillbringar sina dagar med att dricka och flirta. De är perfekta för varandra, förutom att de båda redan har förhållande. Lukas är mitt uppe i diskussioner om äktenskap med sin flickvän sedan sex år, medans Kate hänger och tar det lugnt med pojkvännen och musikproducenten Chris. Det som ställer till det här och suddar ut gränserna för vad som är ‘vänner’ och vad som är ‘mera än vänner’ är öl och en viss berusningsgrad.

I ensemblen hittar vi namn som Olivia Wilde, Jake Johnson, Anna Kendrick, Ron Livingston och Jason Sudeikis. Drinking Buddies visades på Stockholms filmfestival tidigare i år. Själv har jag inte sett den ännu utan väntar till DVD och Bluray premiären som sker den 5 mars 2014. Här får vi en liten hint om vad det hela handlar om…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *