Krigets Unga Hjärtan DVD Release

Tyska miniserien ”Krigets Unga Hjärtan”(”ünsere Mutter, unsere Väter) som gick på SVT i somras hade premiär på DVD den 4 december och den passar bra som julklapp till filmintresserade. Atlantic Film distribuerar serien på DVD, men jag hade gärna sett en bluray release också. Hur som helst är det här en mycket bra TV serie och missade ni den när den gick i juni är det inte mycket att fundera på, se den nu.

Krigets Unga Hjärtan är en påkostad serie där tapperhet och mod, men också svek av ideal, övertygelser och medmänsklighet lyfts fram under andra världskrigets andra och brutalare hälft. Karaktärerna är fiktiva, men man har genomfört ett gediget researcharbete och lagt ned stor möda på att säkerställa den historiska korrektheten. När serien visades i Tyskland följdes den av över 7 miljoner tyskar och blev omåttligt populär bland unga och den hyllades och anses vara en vändpunkt i den tyska tv-historien, för dess belysande av krigets effekter på individnivå.

I inlägget Missa Inte Miniserien Krigets Unga Hjärtan! kan ni läsa mer och se seriens trailer. Här kommer den internationella trailern och seriens synopsis: “Berlin, 1941. Fem vänner vill alla göra sitt i det krig som just nu rasar. De har olika bakgrunder och vägar, men drivs alla av sina övertygelser. Det är en berättelse om mod och heder, men också om svek och omänsklighet. En berättelse om hur krig tar fram såväl det bästa som sämsta ur människan. Alla ville de bara blir hjältar. Men ingen kunde ana hur kriget slutligen skulle påverka dem – och resten av världen.“…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *