Bonnie And Clyde TV Serie

Bonnie och Clyde var bland de första kändisförbrytarna under modern tid och de var verksamma under den så kallade public enemy eran åren 1931 till 1935. Paret sysslade mestadels med rån av småbutiker och bensinstationer på landsbygden och de var verksamma i centrala USA under den stora depressionen, ofta tillsammans med sin liga som gick under namnet Barrowgänget.

Hos allmänheten nådde man nära på kultstatus och var lika kända som den tidens celebriteter atlantflygaren Charles Lindbergh och baseballspelaren Babe Ruth. Men sanningen var den att som rånare var man inga lysande utövare. Rånen var i bland så illa genomtänkta att brottslingarna ofta fick gå tomhänta från platsen och istället ägna sig åt att bryta upp tuggummiautomater för att ha råd att äta sig mätta.

Den här femårs perioden i början av trettiotalet var full av kriminell verksamhet över stora delar av USA och ledde fram till att FBI bildades. Berättelserna om Bonnie Elizabeth Parker och Clyde “Champion” Chestnut Barrow har filmatiserats många gånger och i dag den 8 december 2013 har en ny lovande miniserie “Bonnie and Clyde” premiär i USA I huvudrollerna som Bonnie och Clyde ser vi Holliday Grainger och Emile Hirsch och övriga namn i ensemblen att nämna är Holly Hunter och William Hurt. När serien kommer till Sverige vet jag i dagsläget inte, men det dröjer säkert inte länge. Här kan vi i varje fall se en trailer till Bonnie And Clyde, världens mest kända rånare…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *