Nicholas Nickleby

Jag letar fram lite filmer och serier som passar bra den här tiden på året när vi är på väg mot jul. En sådan film är “Nicholas Nickleby“, som ursprungligen är en klassisk roman skriven av Charles Dickens 1839. De har filmatiserats flera gånger, bland annat som en sevärd miniserie i fyra delar från 1982 och den senaste versionen, långfilmen Nicholas Nikleby från 2002. Oscarsnominerade Douglas McGrath ger regi åt en ensemble bestående av bland andra Anne Hathaway, Jim Broadbent, Jamie Bell, Charlie Hunnam och Christopher Plummer.

Här är synopsis och trailer till ett mycket underhållande romantiskt kostymdrama…

Unge Nicholas och hans familj lever ett bekvämt liv, tills Nicholas far går bort och lämnar familjen urfattig. Tillsammans med sin syster och mor reser Nicholas till London för att söka hjälp hos en släkting. Ralph, deras farbror, är dock inte intresserad av att hjälpa familjen utan hans enda mål är att separera och utnyttja dem. Nicholas skickas iväg till en skola medan Ralph har andra planer för Nicholas syster. Så småningom rymmer han från skolan för att återförena sin familj.


Nicholas Nickleby – Trailer by bulldog_mini


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *