Svartvit Klassiker Med Julkänsla – The Shop Around the Corner

De flesta känner väl till romantiska komedin “You’ve Got Mail” från 1998 med Tom Hanks och Meg Ryan i huvudrollerna. I filmen får paret en fling på nätet och skickar små gulliga mail till varandra ovetandes om att de i verkliga livet är bittra konkurrenter inom bokhandlarbranschen. Det inte många känner till är att You´ve Got Mail är en nyinspelning av den gamla klassikern “The Shop Around The Corner“(Den Lilla Butiken) från 1940 med den tidens Tom Hanks, filmikonen James Stewart och Margaret Sullavan i huvudrollerna. Regissör för den här härliga svartvita rullen är trefaldigt Oscarnominerade Ernst Lubitsch. Betyget 8,0/10 på IMDB talar sitt tydliga språk och gillar man gamla klassiker i svartvit så får man här en romantisk komedi som håller än i dag. Mycket nostalgi, feelgood och roliga replikskiften gör att Den Lilla Butiken passar perfekt in den här tiden på året när det börjar lacka mot jul.

The Shop Around The Corner bygger på Miklós Lászlós pjäs Parfumerie och filmatiserades även 1949 då som “Butik Med Musik” (1949). Storyn är likvärdig den i You Got Mail förutom att det skickas riktiga brev…I Budapest arbetar Alfred (James Stewart) och Klara (Margaret Sullavan) tillsammans i en liten butik. De gillar inte alls varandra, men vad de inte vet är att de båda är varandras okända romantiska brevvän. Här kan vi ta en titt på originaltrailern…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *