TV Serien The Kennedys

Det har varit mycket Kennedy i veckan och ganska exakt nu när jag skriver det här inlägget är det precis 50 år sedan John F. Kennedy mördades i Dallas den 22 november 1963, 18.30 svensk tid.

SVT repriserar TV serien The Kennedys med start i kväll fredag 22 november 22.00 på ettan och den rekommenderas varmt om ni inte sett den tidigare. The Kennedys vann fyra Emmys och blev hyllad av både kritiker och publik. Själv har jag den på bluray och har sett den ett par gånger och julen 2011 gick den på högvarv här hemma, Ni kan läsa mer om familjen Kennedy och serien i inlägget Fullt Upp… För övrigt kan nämnas att vi bjuds på excellent skådespel från en kompetent ensemble med Greg Kinnear som JFK ock Katie Holmes som Jackie Kennedy i spetsen.

Serien består ursprungligen av åtta episoder ochI kväll sänds första dubbelavsnittet av fyra. Året är 1960 och arbetet med presidentkampanjen för John F. Kennedy är i full gång. Många av familjemedlemmarna, med pappa Joseph Kennedy i spetsen, är engagerade i arbetet med att göra John till USA:s nästa president. Familjen Kennedy visar alltid upp en fläckfri fasad, men under ytan döljer sig rivalitet, otrohetsaffärer och tragiska förluster…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *