Mad Men Säsong 6 Bluray

Jag har haft det stora nöjet att titta igenom Noble Entertainments utgåva av en av världens bästa TV serier, Mad Men. Den sjätte säsongen har funnits ute på marknaden en vecka och jag har gått igenom blurayutgåvan. Vad det gäller den tekniska kvaliteten angående bild och ljud så har jag inte mycket att anmärka. Ljudet är riktigt bra i 5.1 HD(Dolby Digital och Dts). Bilden tillhör väl inte den yttersta toppklassen när det gäller blurayfilm, men den är helt okej med bra skärpa och klara och mättade färger. Dock är bilden aningen kornig bitvis i vissa scener. Utgåvan består av fyra discar med totalt tretton avsnitt samt extramaterial. Av extramaterialet är 25 minuters videon Recreating an Era i HD riktigt intressant. Produktionsteamet med Dan Bishop och Chris Brown i spetsen ger oss en inblick i hur man gick till väga för att skapa den rätta tidsandan. I en 30 minuters video, Turn On, Tune In, Drop Out, ges en dokumentär om det flitiga användandet av droger under tidsperioden. Detta speglas ju även i ett av säsongens avsnitt när Roger Sterling med flera testar LSD för första gången. Det finns inte mycket mer att tillägga än att det är köpläge här och själv kan jag inte bärga mig tills serien är komplett med sista och sjunde säsongen.

Följ med till Sterling Cooper Draper Pryce där intrigerna och prestigebråken avlöser varandra mot en fond av 1960-talets föränderliga USA. På Madison Avenue kan bra idéer och vassa armbågar ta dig långt. Don Draper har ett rykte som reklamgeni och kvinnokarl, men med ett mörkt förflutet och dunkelt känsloliv.
I samband med börsintroduktionen av Sterling Cooper Draper Pryce gör Don och Pete sig skyldiga till att bolaget förlorar två stora kunder. Det krävs snabba åtgärder för att de ska få en ny stor kund och Roger verkar ha en ännu kund på kroken som de nu måste se till väljer byrån. Nyheten om att Martin Luther King har mördats påverkar uppenbarligen inte den iskalla Peggy, som är fast besluten att främja sin egen karriär. Joan har problem med sekreterarna och Don fortsätter sin affär med Sylvia, vilket orsakar allvarliga konsekvenser för honom.

När det gäller fortsättningen av Mad Men så ser det ut så här:
TV bolaget AMC som producerar populära TV serien “Mad Men” kommer att dela den avslutande säsongen 7 i två delar som kommer att visas våren 2014 och våren 2015. Totalt 14 episoder delas upp på två omgångar á 7 avsnitt och första delen kommer att heta “The Beginning” och den avslutande delen, “The End of an Era.” På det här viset tror man sig få en mer genomarbetad avslutande säsong som kommer att stanna kvar längre i tittarnas medvetande.

Personligen tycker jag att det är ett bra grepp teamet bakom Mad Men tar. Nu får man suga på karamellen lite extra, för en sådan här serie som har det mesta, vill man aldrig ska ta slut. Jag menar, bortsett från handlingen i sig och alla intriger så är det bara en njutning att insupa den knivskarpa tidsandan med allt vad den innebär av mode och interiörer.
Serien finns ju som sagt på både DVD och Bluray med Noble Entertainment som distributör. Har ni dålig koll på Mad Men, men känner er sugen att skaffa serien, eller vill friska upp minnet så rekommenderas inlägget Mad Men Säsong 5 På DVD/Bluray som har en recapvideo, Mad Men In Seven Minutes.

Det ska mycket till för att en serie ska gå hem hos tittarna. När tårtan ska bakas är det många ingredienser som ska till och en av många är duktiga skådespelare, vilket Mad Men är full av. January Jones har haft en något nedtonad medverkan de två sista säsongerna, men en ung skådespelerska och supertalang som vi med all säkerhet kommer att höra talas mera om i framtiden som har fått mer och mer utrymme är Kiernan Shipka, född 1999. Hon spelar Don Drapers frispråkiga dotter Sally. I videon nedan ställer hon upp för THR och deras Masters of Horror nummer, där hon omvandlas till tvillingarna Grady från rysaren “The Shining


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *