Ny Spännande Kriminalserie – True Detective

Matthew McConaughey och Woody Harrelson har huvudrollerna i kriminalserien om två poliser som jagar en mördare i Louisiana. Serien visas från olika perspektiv och tidsramar, och den tidigare utredningen sammanflätas med deras utsagor 2012 när fallet återupptas. “True Detective” handlar om Rust Cohle (Matthew McConaughey) och Martin Hart (Woody Harrelson), två poliser som på 90-talet jobbade ihop på Louisianas brottsutredningsdivision. 2012 blir båda, av till en början okänd anledning, utfrågade av utredare om deras mest ökända fall från 1995 – det makabra mordet på en prostituerad av en möjlig seriemördare med störda, ockulta böjelser.

Samtidigt som de ser tillbaka på fallet, hamnar även Cohle och Harts personliga bakgrund och relation i fokus. Hart, en utåtriktad, infödd Louisianabo och familjefar vars äktenskap hotas av arbetsrelaterad stress och otrohet, är (åtminstone på ytan) den polära motsatsen till Cohle, en pessimistisk ensamvarg och f.d. narkotikapolis från Texas. Handlingen förs framåt av deras gemensamma besatthet att fånga in den rituella mördaren, men det sanna dramat kretsar kring Hart och Cohles relation och personligheter, och hur de påverkar varandra som poliser, vänner och män.

Den första säsongen av True Detective består av 8 entimmesavsnitt och efterföljande säsonger avser att spinna vidare på nya huvudkaraktärer och berättelser. Serien har premiär på HBO Nordic den 13 januari 2013. Här har vi trailern…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *