Nobels testamente

Den 2 mars 2012 är det premiär på Nobels Testamente efter Liza Marklunds bok med samma namn.
Dags för Annika Bengtzon att återigen äntra scenen. Distributör: Nordisk Film
Bildfotograf: Erik Aavatsmark

En mystisk kvinna i aftonklänning smyger sig obemärkt in på Nobelfesten i Stockholm. Mitt på dansgolvet skjuter hon den israeliske Nobelpristagaren i medicin, Aaron Wiesel, och Nobelkommitténs ordförande Caroline von Behring. Annika Bengtzon dras ofrivilligt in i dramat – inte som journalist, utan som vittne. Hela världens medier rapporterar om religiösa motiv med kopplingar till Mellanöstern, men Annika förstår snabbt att de är på fel spår. Snart befinner sig Annika mitt i en våldsam historia av terror och död. Var hon än letar så hittar hon spåren efter samme man: Alfred Nobel, den ensamma industrimagnaten som lämnade sin förmögenhet för att delas ut till nytta för mänskligheten. Successivt inser Annika att ledtrådarna leder till Nobels testamente, med intriger och maktspel inne i det allra heligaste av Nobelsfären. Till slut befinner hon sig livsfarligt nära sanningen.

Skådespelare: Malin Crépin, Kajsa Ernst, Björn Kjellman, Leif Andrée, Erik Johansson, Richard Ulfsäter, Felix Engström
Powered by Preview Networks


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *