Mr Selfridge Open For Business Och Säsong 2

Det här är goda nyheter för fans av perioddramaserier och Mr Selfridge i synnerhet. Serien är snart tillbaka igen och dessutom så finns säsong 1 på DVD utgiven av Universal Pictures, som bjuder på en riktigt snygg och underhållande utgåva.

I Mr Selfridge skildras mannen som ville göra shopping lika rafflande som sex. Harry Selfridge var en sann pionjär med närmast manisk energi som såg varuhuset som en teaterscen där nya, spännande, underhållande – eller bara excentriska – trender och kreationer hade en given plats.

”Året är 1908 och Chicago-födda Harry Selfridge har anlänt till London med en storslagen plan – på ett år ska han öppna det största och mest exklusiva varuhuset som världen någonsin har skådat. Uppbyggnaden av varuhuset kantas dock av svårigheter och mottagandet från pressen är frostigt samtidigt som hans partner drar sig ur i sista minuten. Löneutbetalningarna växer med den utökade personalstyrkan och i samma stund anländer Harrys familj från USA. Pressen på Harry är nu enorm och han satsar allt för att eliminera alla hinder.”

Harry Gordon Selfridge och co. öppnar upp dörrarna till butiken igen i och med säsong 2 som startar i UK under början av 2014. Första omgången av Mr Selfridge visades på SVT tidigare i år och det är väl troligt med en fortsättning, när vet vi ännu inte men jag gissar på februari 2014. Tio nya avsnitt är inspelade och att döma av trailern kommer det att bjudas på mycket glitter och glam samt en hel del drama och intriger. I inläggen Mr Selfridge och DVD Släpp Av Mr Selfridges kan ni läsa mer.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *