Viktig Dokumenmtär – De Dansande Andarnas Skog

Då tar vi en dokumentär, “De Dansande Andarnas Skog” signerad filmaren Linda Västrik, med premiär den 29 november och med Folkets Bio som distributör. Synopsis och trailern talar för sig själv…

Akka/Aka/Yaka/Mbendjele folket är en av världens äldsta befolkningar och lever i världens näst största regnskog, i hjärtat av Kongobäckenet. De har haft minimal kontakt med kapitalism och kolonialism. Men deras värld håller på att förändras. Ett av världens största skogsbolag är på väg att avverka skogen. I filmen får vi lära känna dem och möta deras kultur innan skogen avverkas och de utsätts för den undergång som är planerad för dem. Kanske är detta sista och enda möjligheten att möta en kultur som deras så nära. Prisbelönta filmaren Linda Västrik levde tillsammans med detta generösa, socialt högt utvecklade folk under många år. Kärleksfullt observerar Västrik deras liv som är fyllt av förundran. Västrik tar oss med på ett möte långt ifrån en meditation över kapitalismens offer.
Powered by Preview Networks


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *