Downton Abbey Lördag Och Vart Tog Dan Stevens Vägen?

Ja då var det lördag igen och Downton Abbey. Matthew Crawley i Dan Stevens gestaltning är för alltid borta och vissa tycker att serien inte är värd att följa längre. Jag håller inte med alla pompösa och uppblåsta kritiker som hävdar att Downton Abbey nu blivit en såpopera. Shit Happens, även i serievärlden och hans tragiska och oväntade frånfälle öppnar i stället upp för flera spännande manusvinklingar framöver.

Det stundar nya tider på Downton Abbey och vi är på väg in i det ‘Swinging Twenties’ med allt vad det innebär. Intrigerna och kampen för en bättre tillvaro fortsätter Downstairs och våningen ovanpå kämpar man med att få verksamheten att gå runt och det sker inte problemfritt. Jag tycker premiäravsnittet lovade en intressant och spännande fortsättning av serien. Lady Mary börjar få kontroll på sorgen och i kvällens avsnitt bjuds det på detta…

Av en slump hittas ett dokument med Matthews sista vilja, men Robert är mycket motvillig till att visa upp det för Mary. Anna och Bates försöker hjälpa Mr Moleseley medan Carson får en chans att dra ett streck över gamla oförrätter. Rose drar med Anna ut på danslokal, en utflykt som slutar i tumult.

Ja vart tog ha nu vägen Dan Stevens som spelar Matthew Crawley I Downton Abbey?…

Här är ett kommande brittiskt romantiskt drama, “Summer Of February” som går förbi biograferna här i Sverige och direkt till DVD/Bluray. Filmen passar bra för alla som gillar brittisk kostymfilm och tidigt 1900-tal och den är baserad på Jonathan Smiths roman med samma namn och här får vi lite Downton Abbey feeling också, då en av huvudrollinnehavarna är Dan Stevens, vars karaktär Matthew Crawley kraschade ur Downton Abbey i och med slutet på säsong 3.
Men här i Summer Of February återuppstår han och spelar Gilbert Evans i ett drama om kärlek och förlust. Vi befinner oss i Cornwall och en bohemisk koloni av konstnärer som njuter de sista dagarna av en guldålder som snart kommer att krossas av första världskriget. Filmen hade premiär i Storbritannien den 14 juni 2013 och troligtvis har vi den här i Sverige under vintern. Ta en titt på den lovande trailern…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *