Joaquin Phoenix Blir Kär I Her

Här har vi en minst sagt udda aproach på en romantisk dramakomedi. I “Her” spelar Joaquin Phoenix en ensam författare som utvecklar en mycket osannolikt relation med sitt nyinköpta operativsystem som är utformat för att tillgodose alla hans behov.

Platsen är Los Angeles någon gång i framtiden och Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) är en komplex, själfull man som får sitt levebröd genom att författa rörande och personliga brev åt andra människor.

Med brustet hjärta efter att ett lång förhållande tagit slut blir han uppslukad av ett nytt, avancerat operativsystem som kan anpassas individuellt för varje användare. När han startar upp systemet blir han glad över att träffa Samantha (Scarlett Johansson), en ljus, kvinnlig röst, som är insiktsfull, känslig och förvånansvärt rolig. När hennes behov och önskningar växer, i takt med hans, fördjupas deras vänskap till en kärleksaffär.

Jojo, vilket synopsis! Spike Jonze har skrivit manus och regisserar och ni som sett hans tidigare filmer som “I Huvudet På John Malkovich(1999) och “Adaption“(2002) förstår vart det här kan ta vägen. Som sagt, ett riktigt udda upplägg för en romantisk komedi och den stora frågan är; får vi se Scarlett Johansson eller bara höra hennes(Her) röst? I övriga roller tre sköna damer till, Olivia Wilde, Rooney Mara och Amy Adams. Sverigepremiär nästa år, den 7 februari 2014.
Efter att ha sett trailern, letar jag febrilt efter operativsystemet på Netonnet, här ska uppgraderas…
Powered by Preview Networks

Distributör: UIP.
Biopremiär: 7 februari 2014


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *