10 Saker Du Bör Veta Om Jane Austen…

Jane Austen föddes den 16 december 1775 i Hampshire, England och hon har blivit erkänd som en av den engelska litteraturens mest välkända författare, med sina romantiska romaner. Hennes mest lästa och framgångsrika verk är “Förnuft och känsla”, “Stolthet och fördom”, “Mansfield Park” och “Emma”. Samtliga dessa romaner har filmatiserats och hoppar ni in på den här länken, så kan ni läsa mer om Jane Austen och hennes filmer.

Vart och vart annat år kommer det någon film som har med Jane Austen att göra och närmast på tur, som nämnts tidigare, står romantiska komedin ”Austenland” som får Sverigepremiär den 13 december 2013.

Nog kan man säga att Jane Austen var långt före sin tid i konsten att kunna berätta en historia och fånga en publik. I klippet nedan från Watchmojo, får vi veta 10 saker som vi inte kände till om Jane Austen och om hennes populäraste berättelse, Stolthet Och Fördom, som både blivit film och TV-Serie.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *