Hallonbåtsflyktingen Är Under Inspelning

Finska succéromanen Hallonbåtsflyktingen(Vadelmavenepakolainen) signerad Miika Nousiainen ska bli film och inspelningarna har börjat. I några av rollerna återfinns bland annat tre mycket duktiga skådespelare, Jonas Karlsson, Frida Hallgren och Josephine Bornebusch. Svensson Svensson regissören Leif Lindblom håller i taktpinnen och inspelningen pågår i Stockholm, Göteborg och Helsingfors under hösten. Premiären ligger långt fram i tiden, närmare bestämt januari 2015.

Komedin Hallonbåtsflyktingen berättar en skröna om Mikko Virtanen som har ett problem. Han vill inte längre vara finsk. Han vill inte vara den där tysta och grubblande typen med ångestkänslor och dåligt självförtroende. I och med att han älskar allt som har med Sverige att göra; svenssonliv, Försäkringskassan, kylskåpskall fil, ABBA och till och med Tomas Brolin, så vill han bli svensk.

På Finlandsfärjan stöter Mikko på den svenske psykologen Mikael, som har tröttnat på hela den svenska ”jävla lagomheten”. På däck träffar de två en livsavgörande överenskommelse; Mikko får överta Mikaels identitet och äntligen bli helyllesvensk. Mikko blir nu Mikael Andersson, en vältalig äkta man och familjefar från Göteborg. Priset blir högt, men vad gör man inte för att få leva i världens bästa land? Nu ska han bara lära känna sin nya svenska familj…

Ja det var ju ett synopsis som kan mynna ut i humor på hög nivå. Vi lär få anledning att återkomma till Hallonbåtsflyktingen när det kommer en trailer och annat material.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *