Quentin Tarantino 8 Film Collection Blu-ray

Den här kom redan i fjol vid den här tiden, men det finns ju ingen anledning att inte ge den i julklapp till pappa, brorsan, pojkvännen eller äkta maken även denna jul. Lionsgate/Miramax firade att Quentin Tarrantino skapat film i 20 år 2012, med att släppa Tarantino 8 Film collection Blu-ray, den ultimata Quentin Tarantino samlingen. Nu har den även sjunkit i pris vilket gör att det inte är mycket att fundera över. Slänger man dessutom ned Tarantinos senaste alster, Django Unchained, i julklapssäcken så blir det hela fulländat.

Quentin Tarantino beskylls av många för att glorifiera våldet och hans filmer går väl inte allt för ofta hem hos kvinnor(Eller har jag fel?) Vad man nu än tycker om våldet i hans filmer så får man inte glömma ”The Big picture”; Rapp och effektiv dialog, ofta med långvariga och speciella samtalsämnen, samt en raffinerad och intensiv handling kryddad med ett koppel av udda, sköna karaktärer.

Så här säger han själv om våldet i sina skapelser: ”jag är ingen galning. Jag tycker bara att våld är en av de roligaste grejer man kan skildra på vita duken, våld är väldigt filmiskt. Jag har inga moraliska betänkligheter vad det gäller att visa brutala scener,det är helt enkelt bara en del av min ”hjärn-vokabulär” när jag tänker hur jag vill filma.

Själv tycker jag bäst om Inglourious Basterds, som även gick hem hos den kvinnliga delen av familjen. Filmen där Brad Pitt som Lt. Aldo Raine och Christoph Waltz som judejägaren, Col. Hans Landa briljerar. Christoph Waltzs prestation genom filmen är bara den värd entreslanten. Han fick ju också mycket välförkänt en Oscar för bästa biroll och filmen i sig hade 7 Oscarnomineringar utöver det.

För övrigt så finns det ett tjugotal inlägg om Quentin Tarantino och hans filmer och annat som har med filmskaparen att göra, på bloggen Använd er av sökfunktionen och leta er fram bland många godbitar.

Filmerna i boxen är:

RESERVOIR DOGS(1992)
“1992 samlades sex män. De bar coola kläder. De levererade coola repliker. Och de hade coola namn som Mr. White, Mr. Orange, Mr. Blonde, Mr. Pink, Mr. Blue och Mr. Brown. De skulle genomföra den perfekta kuppen, men allt gick snett. Folk sköts. Folk dog. Folk glömde sina coola repliker. Och när gänget sen samlades för att reda ut misstagen var det inte för en stilla supé. Förutom att många fick äta stora doser bly.
När krutröken skingrats hade gänget skjutit sig rätt in i filmhistorien. Främst då Mr. Brown, som inte bara sköt folk utan också sköt filmen och hette Quentin Tarantino. Och sen gjorde han “Pulp Fiction” och fick en Oscar för bästa manus och alla ville göra lika coola filmer som han. Men det kan bara finnas ett original. Bara en Tarantino. Bara en Mr. Cool.”

TRUE ROMANCE – DIRECTOR’S CUT(1993)
“I True Romance slängs två älskare (Christian Slater och Patricia Arquette) in i ett farligt spel med farliga förhandlingar och fartfyllda äventyr. Paret hamnar i ett oförväntat innehav av en väska med smuggelgods. De flyger till Los Angeles där de säljer godset och börjar ett nytt liv. Men båda sidorna av lagen har andra planer.”

 

 

 

 

PULP FICTION(1994)
“En spektakulär mix av explosiv action och humor fick kritikerna på knä som hyllade filmen som den största filmhändelsen under 1994.
Författaren/regissören Quentin Tarantino ger oss en oförglömlig samling av karaktärer, som billiga lönnmördare, en maffiaboss sexiga fru och en desperat prisjägare i en vild, underhållande film Med sitt nya sätt att berätta kom filmen att sätta standard för en helt ny genre.
Innehåller förutom strålande musik också tunga skådespelarnamn som John Travolta, Samuel L Jackson och Uma Thurman.”

 

 

 
Jackie Brown(1997)
“Vad har en sexig flygvärdinna (Pam Grier), en krutosande smågangster, en temperamentsfull kåkfarare, en överambitiös snut och en påtänd fjolla gemensamt? Dom försöker alla komma över en halvmiljon dollar kontant! Den enda frågan nu är vem av dom som lurar vem? och vem av dom som kommer undan med stålarna.”

 

 

 

 

KILL BILL 1(2003)

“När den tidigare professionellayrkesmördaren Black Mamba (Uma Thurman)vaknar upp efter fyra års koma, har hon bara en sak i tankarna: HÄMND! Hon har blivit förrådd av sina tidigare kollegor och chefen för “The Deadly Viper Assassination Squad” som på hennes bröllopsdag brutalt och kallblodigt lät mörda alla närvarande, inklusive den höggravida bruden. Men vad mördarna inte visste, var att de inte hade avslutat jobbet ordentligt! Black Mamba är redo för en blodig comeback: dödslistan är färdigkomponerad och under namnet “The Bride” inleder hon sin skoningslösa hämndaktion”

 

KILL BILL 2(2004)
“Efter fyra år i koma är den före detta yrkesmördaren Black Mamba ute efter en bloddrypande hämnd. Dödslistan är klar och hon har redan avverkat de två översta namnen. Nu utgör det enögda blonda bombnedslaget Elle Driver och den alkoholiserade dörrvakten Budd de sista hindren innan Black Mamba kan få njuta av den ultimata hämnden över mannen som först skapade henne och sedan krossade henne – Bill. En hämnd så ljuv att den inte kan förstöras av något: varken giftormar, hagelgevär eller ens att bli levande begravd. Men än är det inte säkert att Black Mamba når sitt mål, för Bill har ett sista ess dolt i ärmen”

 

 

DEATH PROOF(2007)
“För Austins coolaste DJ, Jungle Julia (Sydney Tamiia Poitier), innebär mörkret att hon kan koppla av med sina två närmaste vänner, Shanna och Arlene.

De tre tjejerna ger sig av ut i natten och får folk att vända sig efter dem vart de än visar sig. Men all uppmärksamhet är inte av godo; i deras spår följer Stuntman Mike (Kurt Russell). Medan tjejerna kopplar av med en öl i baren väntar Mikes vapen, hans bil, runt hörnet. Han är den mest märkliga och skrämmande seriemördare man kan träffa på?
Oscar®belönade regissören Quentin Tarantino låter tjejerna glänsa i Death Proof som är en blandning av action, skräck och biljaktsfilm. Kurt Russel spelar huvudrollen som Stuntman Mike, en ärrad rebell som förföljer och dödar unga kvinnor med sin monsterbil.”

INGLOURIOUS BASTERDS(2009)
“Under det första året av den tyska ockupationen av Frankrike tvingas Shosanna Dreyfus bevittna avrättningarna av sin familj, ledda av nazistöverste Hans Landa. Shosanna lyckas fly och beger sig till Paris där hon skapar sig en ny identitet som biografägare.
På annat håll i Europa arrangerar löjtnant Aldo Raine, med hjälp av en grupp judiska amerikaner, en serie snabba och chockerande hämndaktioner mot tyskarna. Gruppen, som blir känd hos fienden som “the basterds”, möter den tyska skådespelerskan tillika spionen Bridget von Hammersmark och de förenas i målsättningen att störta ledarna för det Tredje riket. Fler öden sammanstrålar bakom en biografridå i Paris, där Shosanna skissar på en egen hämndplan”


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *