Tålamodets Sten

Det görs film över hela världen, tro inget annat och det är alltid uppfriskande när det dyker upp något som inte är konstruerat i Hollywood.
Tålamodets Sten” var Afghanistans bidrag för Oscar i kategorin ”Bästa utländska film” år 2012. Filmen bygger på regissören Atiq Rahimis egen bok som vann Frankrikes mest prestigefyllda litterära pris The Prix Goncourt. Berättelsen är en känslosam historia om det komplicerade och hemliga liv en kvinna kan tvingas leva i en ålderdomlig och mansdominerad värld.

Den kvinnliga huvudrollen spelas av iranska skådespelerskan Golshifteh Farahani som just nu lever i exil i Paris sedan hon blivit förbjuden att återvända till hemlandet Iran då hon poserade naken i det franska magasinet Madame Figaro. Det hela var en protest från hennes sida mot islamiska restriktioner kring hur kvinnor klär sig . Här är synopsis och trailer till Tålamodets Sten…

I ett krigshärjat område i Afghanistan tar en kvinna hand om sin komatösa make. Efter att ha suttit i tystnad timme efter timme tar kvinnan till slut råd från sin faster och påbörjar en ensidig konversation med maken. För första gången i sitt liv känner hon att han faktiskt lyssnar på henne. Hon börjar reflektera över sitt liv och sakta men säkert börjar reflektionerna förvandlas till bekännelser.
Powered by Preview Networks

Distributör: Njutafilms.
Biopremiär: 13 december 2013.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *