Bridget Jones – Mad About The Boy

Spoiler Alert – Vill ni inte veta någonting om den tredje Bridget Jones berättelsen ska ni sluta läsa redan nu…

Mad About The Boy är titeln på Helen Fieldings tredje bok om allas singeltjej, den kärlekstörstande Bridget Jones. Boken släpps den 10 oktober, men Fielding har redan nu låtit publicera ett kortare avsnitt i The Sunday Times och det innehåller chockerande inslag för alla fans. Helen Fielding skriver helt sonika ut Mark Darcy(i filmerna spelad av Colin Firth) ur handlingen och berättelsen tar vid fem år efter hans död. Bridget Jones är nu en 51 årig änka med begynnande rynkor och mer frustrerad över sitt utseende än någonsin, men en dag träffar hon en 30 årig ung man på twitter…

Vi får följa Bridget Jones under en helt ny fas i hennes liv i nutidens London, med allt vad det innebär av nya utmaningar, som att upprätthålla sin sex appeal, undvika att sms:a på fyllan, få följare på twitter, lära sig mailandets sköna konst och behärska TV skärmar som kräver 90 knappar och tre fjärrkontroller för att ens gå i gång.

Bridget Jones ställs helt enkelt inför en uppsjö av moderna dilemman. Samtidigt som hon lider av sin förlust av maken Mark Darcy ska hon försöka få sitt liv som ensamstående singelmamma att fungera.

Helen Fielding väljer alltså att återigen göra Bridget Jones till singelkvinna, istället för att fokusera på småbarnsfamiljens vedermödor och äventyr, vilket hade varit det naturliga. Men shit happens, speciellt för Bridget Jones och att göra henne till sörjande änka och tvinga ut henne på singelmarknaden igen som ensamstående mamma med medelåldersnoja, kan visa sig vara ett lysande grepp och ger en möjlighet till en handling där det går att ta ut svängarna rejält.

Så småningom ska det även komma en tredje film som bygger på boken och det tidigare arbetsnamnet Bridget Jones Baby lär få ge vika för Mad About The Boy. När vi får se det hela på vita duken är svårt att säga exakt, men jag gissar på någon gång under 2015. Nu är det ju si och så med uppföljare, de har ju en tendens att bli sämre och sämre, dock är handlingen i tredje boken hoppingivande för en ny succé som för första filmen, Bridget Jones Diary, som vi ser en bortklippt scen från här…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *