Masters Of Sex

Michael Sheen och Lizzy Caplan har huvudrollerna i dramaserien “Masters of Sex” där de porträtterar pionjärerna inom det vetenskapliga området om människans sexualitet, William Masters och Virginia Johnson. Serien skildrar Masters och Johnsons ovanliga liv, kärlek och och deras entré på popkulturens arena.

Tillsammans genomför de banbrytande studier om den fysiologiska aspekten av människans sexuella respons. Som med de flesta visionärer, är deras egna liv utan tvekan mer fascinerande, komplext och avslöjande än den vågade forskning som blev början på den sexuella revolutionen och gjorde dem världskända. Dramat förstärks av den omgivande sjukhuspersonalen, nära och kära samt grannar som alla kämpar med att förstå och att hitta sin plats i Masters och Johnsons nya, modiga värld.

Masters och Johnson började sina studier på avdelningen för obstetrik och gynekologi vid Washington University i St Louis 1957. I den inledande fasen av Masters och Johnsons studier, från 1957 till 1965, spelade de in uppgifter om anatomi och fysiologi av människans sexuella respons baserad på direkt observation av 382 kvinnor och 312 män i vad det konservativt uppskattas vara 10.000 fullständiga cykler av sexuell respons. Här bjuds vi alltså på en minst sagt ‘sexig’ serie förpackad i 50-60 tals kostym.

Seriestart på HBO Nordic måndagen den 30 september 2013. I huvudrollerna ser vi som sagt duktiga skådespelarna Lizzy Caplan som Virginia Johnson och Michael Sheen som William Masters. I övriga roller även Caitlin Fitzgerald, Nicholas D’Agosto, Teddy Sears, Beau Bridges och Margo Martindale. Masters of Sex har fått utmärkelsen av TV Critics som en av de mest exalterande serierna under 2013 och är skapad av Michelle Ashford som även gjort Succé miniserien The Pacific. Här startar den sexuella revolutionen…

Bilder och Trailer HBO Nordic.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *