Downton Abbey Quiz

Inget är som väntans tider, speciellt om man gillar brittiska ‘kostymserier’. Första avsnittet av Downton Abbey säsong 4 är avklarat i UK och snart har vi återkomsten även här i Sverige. I klippet nedan berättar Downton Abbeys historiska rådgivare, Alastair Bruce, hur han hjälper skådespelarna och teamet att bygga upp den rätta känslan för tidsperioden. Det man försöker göra är att återskapa 1920-talet in i minsta detalj och det viktiga är att ha aktörer som har en djup förståelse för perioden, annars skulle hela serien falla sönder som ett korthus…

Mitt tips är att det kommer ytterligare säsonger av Downton Abbey. I varje fall om man ska döma av intresset och betyget för fjärde säsongens första extralånga avsnitt(90 minuter). Downton Abbey slog tittarrekord för en säsongspremiär i Storbritannien. Hela 10,5 miljoner såg första avsnittet!

I säsong 4 dyker det upp några nya karaktärer, bland annat en jazzmusiker vid namn Jack Ross (Gary Carr) och en betjänt, Mr Green(Nigel Harman), som är utan försonande drag.
Men en av seriens mest populära karaktärer, Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham elegant spelad av Maggie Smith, är fortfarande kvar med sina bitska kommentarer. Medans vi väntar in säsongspremiären här i Sverige kan vi alltid roa oss med detta lilla Quiz. Vad vet ni egentligen om Grevinnan av Grantham?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *