The Summit

Kan hända är jag för feg och må så vara. Men jag har svårt att förstå tjusningen med att sätta sitt liv på spel i aktiviteter som i trailern nedan. Någon har förklarat att bergsklättrare och andra äventyrare helt enkelt har brist på dopamin och därför kompenserar detta med äventyrliga aktiviteter som ger skjuts åt hormonproduktionen. Eller så gillar de helt enkelt bara att spränga gränser…

Dags för en dokumentär igen på Cinemaholics. Den 1 november får “The Summit” Sverigepremiär och den centrerar kring 24 bergsklättrare som I augusti 2008 bestämmer sig sig för att anta sitt livs största utmaning och bestiga världens farligaste bergstopp, det förrädiskt branta K2. Två dygn senare är 11 av dem döda.Hyllad och gripande dokumentär om en bergsbestigning med dödlig utgång regisserad av Nick Ryan. Bland de medverkande finns den svenske bergsklättraren och äventyraren Fredrik Sträng.

Ta en titt på en intensiv och medryckande trailer till en fascinerande film. Själv sitter jag här med kaffekoppen och lagom nivå dopamin och konstaterar att livet i sig är ett äventyr…
Powered by Preview Networks

Distributör: NonStop Entertainment.
Biopremiär: 1 november 2013


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *