Nebraska

Hollywoodveteranen Bruce Dern gör en strålande insats i dramakomedin “Nebraska” om tjurskallen och smått alkoholiserade gamlingen Woody Grant, som tror sig ha blivit miljonär.

När det dimper ned ett brev i brevlådan från ett företag som meddelar att Woody Grant är med i utlottningen av 1 miljon dollar, så får han för sig att han vunnit. Han beger sig då, tillsammans med sonen(Will Forte), i väg på en roadtrip från Montana till Nebraska och företagets huvudkontor i Lincoln för att göra anspråk på förmögenheten. Trots att folk i Woodys närhet försöker förklara det absurda i hela situationen och att han inte har vunnit några pengar och att det hela bara är en stor bluff, insisterar Woody och rabblar bara upp saker han ska köpa.

Bob Nelson har skrivit den här udda historien och tvåfaldige Oscarsvinnaren Alexander Payne regisserar filmen som är helt i svart/vitt. Den 7 februari 2014 är det Sverigepremiär och här får vi oss ett smakprov i en trailer med dokumentär känsla…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *