Internationell Storsuccé För Vi Är Bäst

Lukas Moodyssons film “Vi Är Bäst“! har blivit en internationell succé. Filmen är redan såld till 25 länder och är nu även klar för amerikanska biografer efter att Magnolia Pictures köpt de nordamerikanska rättigheterna. Vi Är Bäst! hade världspremiär vid filmfestivalen i Venedig med strålande recensioner i branschpressen. Förra veckan blev filmen publikfavorit vid filmfestivalen i Toronto och de utländska distributörerna har flockats.

Så här säger Magnolias chef Eamonn Bowles: “We Are The Best left all of us grinning from ear to ear. It’s sweet, charming and funny, with a punk rock spirit that’s more authentic than all the modern day bands claiming the title. It’s easily one of the exceptionally talented Lukas Moodysson’s best films.

Det uttalandet måste väl klinga som skön punkmusik i öronen på Lukas Moodysson och teamet bakom filmen. Den 11 oktober får vi i Sverige även se den här pärlan då filmen går upp på biograferna. SF film distribuerar.

Läs mer och se filmens trailer i inlägget Vi Är Bäst. De tre trettonåriga tjejerna Bobo, Klara och Hedvig drar runt på Stockholms gator och året är 1982. Tjejerna är modiga och tuffa och starka och svaga och förvirrade och knasiga och de får klara sig själva alldeles för tidigt och man startar ett punkband utan att ha instrument att spela på, trots att alla säger att punken är död…
Powered by Preview Networks

© 2013 Memfis Film/Foto: Per-Anders Jörgensen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *