Ny TV Serie – Sleepy Hollow

Berättelsen “Legenden Om Sleepy Hollow” skrevs av den amerikanske författaren Washington Irving och publicerades första gången 1820. Fast att storyn snart har 200 år på nacken så håller den än i dag och har filmatiserats otaliga gånger. Den mest kända versionen, som också vann en Oscar, är den med Johnny Depp som Ichabod Crane i “Sleepy Hollow” från 1999.

Sleepy Hollows grundstory i korthet är den att I en stad under sent 1700-tal blir invånarna mördade en efter en. Alla får sina huvuden avhuggna av en okänd mördare. Invånarna tror att ett spöke, en huvudlös ryttare, bär skulden, men konstapeln Ichabod Crane har skickats till platsen från New York och tänker lösa gåtan vetenskapligt och möta den huvudlösa ryttaren öga mot öga.

Nu kommer en ny TV serie från Fox TV, “Sleepy Hollow” där pilotavsnittet sändes i USA den 16 september och fick bra mottagande av fansen till den här genren. Serien lär även dyka upp i Sverige så småningom. Nu har man moderniserat handlingen rejält, Ichabod Crane vaknar upp 250 år efter sin död och finner att världen är på randen av sin undergång och att han är mänsklighetens sista hopp. Han tvingas nu samarbeta med en modern polis, Abbie Mills, för att lösa ett mysterium som går tillbaka ett par hundra år i tiden. I rollen som Ichabod Crane ser vi Tom Mison och som den kvinnliga polisen Abbie Mills agerar Nicole Beharie. Ta en titt på trailern för att se om det här kanske kan vara något för er…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *