Father Brown

Alla som gillar brittiska deckare med historisk prägel bör zappa in på tv 8 i kväll klockan 18.55 då första avsnittet av serien “Father Brown” premiärvisas. Handlingen utspelar sig i en pittoresk by på landsbygden under 1950-talet. Fader Browns värld är traditionellt engelsk, med milsvid landsbygd, stora vackra herrgårdar, lantliga kyrkor, hemliga trädgårdar och en rad fängslande mysterier. Serien bygger på G.K. Chestertons klassiska böcker om Father Brown. Här har vi alltså en serie som är lite i samma anda som Agatha Christies “Miss Marple“.

Fader Brown är en av de mest älskvärda karaktärerna från den brittiska deckarkulturen. Denne katolske präst bär formlösa kläder och ett stort paraply som han ofta tappar bort – och han har en alldeles särskild fallenhet för att lösa kluriga brott. Hans otroliga insikt i mänsklig ondska grundar sig i att han genom kyrkan ägnar sitt liv åt att lyssna på människors bekännelser. Första säsongen består av 10 stycken, 50 minuter långa episoder och i varje avsnitt ser vi den outgrundlige prästen utreda brott på sitt alldeles speciella sätt, men alltid med en stor dos humor.

Här kan vi ta en tittt på DVD utgåvan av serien och se vad alla deckarfantaster har att vänta sig…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *