Trailerpremiär För The Railway Man

Kommande storfilmen “The Railway Man” är ett gripande drama baserat på en sann historia publicerad av Eric Lomax. I sin självbiografi med samma namn berättar han om sin tid som brittisk arméofficer under andra världskriget och hur han blir tillfångatagen av japanska styrkor 1942 och sänd till ett fångläger. Där får han arbeta med att bygga dödens järnväg, Thai-Burma. Under sin tid i lägret blir han även torterad av officeren Takashi Nagase.

Här får vi se Colin Firth och Nicole Kidman tillsammans för första gången i en film. Firth har huvudrollen som Eric Lomax och Kidman spelar hans andra fru Patricia Wallace. Efter att kriget är slut, men såren fortfarande öppna blir Lomax övertalad av sin fru att försöka hitta och konfrontera sina kidnappare som var ansvariga för den tortyr som han utsattes för. Tillsammans med sin bästa vän Finlay, spelad av Stellan Skarsgård beger man sig till skådeplatsen där allting utspelade sig i ett försök att bli av med livslånga trauman, bitterhet och hat.

Enligt Noble Entertainment som distribuerar filmen i Sverige så sker premiären, lite kryptiskt ‘under hösten’. Så här är jag på tårna direkt då jag gillar den här typen av drama. Synopsis är synnerligen intressant och ensemblen går inte heller av för hackor. Väldigt kul är det också att få se pappa Skarsgård i en storfilm igen. Här är en rykande het och färsk trailer…

Distributör: Noble Entertainment.
Biopremiär: hösten 2013.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *