All Is Bright

Bara september ännu, men innan ni har fattat det så stressar ni runt med julklappsinköpen. Ett par som ska hjälpa oss att få den rätta julkänslan framöver är Paul Rudd och Paul Giamatti. I dramakomedin “All Is Bright” spelar de två fransk-kanadensare som reser till New York under julveckan med uppsåtet att bli snabbt rik på att sälja julgranar.

Dennis(Paul Giammati) är en rättfram nyligen frigiven fängelsekund som kämpar med att få sitt liv och sin fru tillbaka. Rene(Paul Rudd) är Dennis charmiga och ytliga före detta kriminella partner, som nu dessutom lever med Dennis frånskilda fru.

Med skuldkänslor och vetskapen om att Dennis verkligen behöver ett jobb går han motvilligt med på att låta Dennis bli delägare i den lukrativa branschen, kränga julgranar. Väl på plats visar det sig att det inte är så lätt att få New York borna att bära hem ett träd och paret får kämpa med både varandra och en samling tuffa New York kunder, samtidigt som de lär sig mer om livet och sig själva.

Manus är skrivet av nykomlingen Melissa James Gibson som även har en del att göra med nya TV serien “The Americans“. Regisserar gör Phil Morrison som tidigare gjort Oscarsnominerade(Amy Adams för bästa kvinnliga biroll) “Junebug” från 2005. Som en bonus får vi även se härliga brittiskan Sally Hawkins i rollen som Olga, en ryskimmigrant och potentiell julgransköpare. All Is bright visades för första gången på filmfestivalen i Tribeca, då med titeln Almost Christmas, och blev väl mottagen. Nu ska filmen ut i vida världen och premiären ser ut att ske i Oktober 2013 och kan vara väl värd att vänta på. Jag tycker att både synopsis och trailern skapar förväntan…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *