Oscarpotential – The Immigrant

Franska storstjärnan Marion Cotillard hör till dem som är förhandstippade att få en Oscarsnominering filmåret 2013. En vinst har hon redan för sin roll som den legendariska franska sångerskan Edith Piaf i “La Vie en Rose – Berättelsen om Edith Piaf” från 2007.

Filmen det pratas om nu är ett romantiskt drama, “The Immigrant” där Marion spelar mot bland andra Joaquin Phoenix och Jeremy Renner. För manus och regi står kunniga James Gray som tidigare gjort “We Own The Night“(2007) och “Two Lovers“(2008)

I The Immigrant spelar Marion Cotillard Ewa Cybulski som tillsammans med sin syster emigrerar med båt till New York via Ellis Island. Under resans gång tvingas hon byta sexuella tjänster mot läkemedel för att hålla sin sjukliga syster vid liv. Väl i New York lockas hon in i prostitutionen av skojaren Bruno som tvingar henne att uppträda i en nattlig burlesk show. Där möter hon den bländande trollkarlen Orlando som förälskar sig i henne, och han kan vara den enda vägen ut ur misären…Här ser det ut att bli Sverigepremiär i februari 2014. Men vi tar en förhandstitt…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *