Oscarpotential – August: Osage County

Det har bara gått ett par dagar in i september månad och ännu är det fyra månader kvar av filmåret 2013, men det pratas redan om att det blir kvinnorna som kommer att dominera nästa års Oscarsgala. Många ‘förstå sig påare’ anser att när det gäller det kvinnliga kategorierna bästa biroll och bästa huvudroll så är nomineringskalendern fulltecknad med potentiella Oscarskandidater. Så jag tänkte ägna några inlägg åt detta och börjar med filmer som redan presenterats här på Cinemaholics.

Sandra Bullock går i spinn med George Clooney i rymdfilmen “Gravity” och gör det så bra att det kan leda till en Oscarsnominering i kategorin bästa kvinnliga huvudroll. Sandra har ju som alla vet redan en Oscar för “The Blindside“(2009) och nu kan det kanske bli en till. Läs mer om Gravity HÄR.

Cate Blanchett ångar på som tåget i Woody AllensBlue Jasmine” och när dimman lättar kan även hon stå där med en Oscarsnominering. Här tror jag personligen att så blir fallet och att det kan leda hela vägen fram till ytterligare en Oscar för Cate, som har en sedan tidigare för rollen som Katharine Hepburn i “The Aviator“(2004) Läs mer om Blue Jasmine HÄR och om The Aviator HÄR.

Shailene Woodley försvarar det unga Hollywood som något nördiga Aimee som får ihop det med innekillen Sutter i romantiska dramakomedin “The Spectacular Now“. Även här pratas det om en nominering för bästa kvinnliga huvudroll och kanske gör Shailee en Jennifer Lwrence vid nästa års Oscarsgala. Läs mer om fina The Spectacular Now HÄR.

Två kandidater till för en Oscarsnominering är Naomi Watts som är prinsessan Diana i “Diana” och Emma Thompson som spelar svårflörtade författarinnan P.L Travers som inte vill släppa i från sig Mary Poppins till Walt Disney i “Saving Mr. Banks“. Läs mer om Diana HÄR och om Saving Mr Banks HÄR.

Men nu till en annan film, “August: Osage County“, dramakomedin som har en imponerande rollista: Meryl Streep, Dermot Mulroney, Julia Roberts, Abigail Breslin, Ewan McGregor, Sam Shepard och Juliette Lewis m.fl.

Ja, Meryl Streep är ju alltid Oscarsnominerad, men här pratas det om Julia Roberts som spelar en av Westonsyskonen, Barbara Weston i en film om en grupp viljestarka kvinnor vars liv glidit isär tills en familjekriss åter samlar dem och de blir tvungna att återvända till familjehemmet och den dysfunktionella kvinnan som uppfostrat dem. beräknad Sverigepremiär för August: Osage County är i januari 2014. Här kan vi få en förhanstitt på filmen och Julia Roberts som alltså kan få sin första Oscar sedan vinsten med “Erin Brockovich“(2000)…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *