Bad advice Gwyneth.

Det är inte lätt att vara Hollywoodstjärna, speciellt inte kvinnlig sådan. Modeidealet är att man ska vara slim som om man rymt från filmen “Pojken i randig pyjamas“. Lunchen kan bestå av grönsallad plus mineralvatten, för fett gör dig fet. Med samma logik kan man hävda att socker gör dig söt.
En som åkt dit på Hollywooddieten är eminenta skådespelerskan och Oscarsvinnaren(Shakespeare in love) Gwyneth Paltrow som för något år sedan drabbades av svår benskörhet. Den fettfria dieten samt att Gwyneth undvek solen gjorde att hon fick så låga nivåer av D-vitamin att hennes läkare aldrig sett något värre.

Man kan undra vad stjärnorna har för rådgivare? De verkar inte hänga med i modern forskning gällande mättat fett och vikten av att ha balanserade D-vitaminnivåer. Jag funderar på att skicka Gwyneth min frukostmeny som jag äter sedan tre år. Jag är ju hungrig som en varg när jag vaknar på morgonen och vill ha något rejält. Så i stekpannan åker 50 gram smör samt en burk makrillfilé. I detta häller jag fyra uppvispade, ekologiska ägg och efter några minuter har jag en omelett som jag toppar med röd paprika(Mycket C-vitamin) Allt sköljes ned med en stor mugg ekologisk kaffe. Frukost ala LCHF alltså. Enligt Hollywoodfilosofin borde jag vid det här laget se ut som John Candy i sina glans dagar. Men sorry, jag håller samma vikt som vid tjugo. 🙂

Trailer till Planes, Trains & Automobiles från rstvideos trailerarkiv.

För övrigt tycker jag att ni ska se både Shakespeare in love och Pojke i randig pyjamas. Det är två mycket bra filmer som jag varmt rekommenderar. Och varför inte John Candy i högform tillsammans med Steve Martin i klippet ovan, “Raka spåret till Chicago“.

Distributörer:
Shakespear in love: Universal
Pojke i randig pyjamas: Walt Disney Pictures
Raka spåret till Chicago: Paramount


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *