HBO Nordic Sänder Succen The White Queen

Sommaren håller på att rinna oss mellan fingrarna och vi går mot höst, vare sig vi vill det elle inte. Lika bra att tänka positivt och göra det bästa av situationen. Nu blir det i varje fall legalt att dra på sig bylsiga tröjor, krypa upp i soffan under en filt, med en kopp te för att titta på så mycket film man någonsin orkar. Någonting som hör hösten till är serier. Många gamla bekantingar startar upp med nya säsonger och nya avsnitt och vi får även chansen att stifta bekantskap med helt nya, fräscha serier. En sådan är brittisk-amerikanska tv serien och succen ”The White Queen”, som jag skrev ett inlägg om för några dagar sedan.

Glädjande nog så fick jag ett mail från HBO NORDIC som meddelar att de köpt in rättigheterna till serien och visar den på sin streamingtjänst www.hbonordic.com med premiär nu på söndag den 18 augusti. Då visas de två första avsnitten, följt av nya avsnitt varje söndag.

Personligen är jag mycket historiskt intresserad, så här är jag med på banan direkt. Det är en spännande tid som skildras, 1464 och Rosornas Krig, den blodigaste av alla fejder i brittisk historia. Här finns inga säkerhetsbälten eller fallskärmar, utan här är det tumskruvar och glödgat järn som gäller. Intrigerna och kampen om makten står som spön i backen. Hör här bara…

The White Queen porträtterar en av de mest dramatiska och turbulenta perioderna i engelsk historia. Det är en historia om kärlek, lust, förförelse, bedrägeri, svek och mord berättad av tre olika men lika obevekliga kvinnor Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort och Anne Neville. I deras strävan efter makt för att nå den engelska tronen gör de vad som krävs – de planerar, manipulerar och förför…

Rollen som Elizabeth Woodville spelas av Stockholmstjejen Rebecca Ferguson och King Edward spelas av Max Iron, som är son till Oscarvinnaren Jeremy Irons. Klicka upp bilden i hörnet och läs hela HBO NORDICS pressrelease och lär mer om serien, Rebecca Ferguson och Max Irons.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *