Disney Klassikern Mary Poppins På Bluray

2014 är det 50 år sedan Disneys klassiker “Mary Poppins” hade premiär på bio, i Sverige dröjde det dock till i oktober 1965 innan den gick upp på de svenska biograferna och tro det eller ej, men där satt jag som liten knodd med föräldrarna och häpnades över den lyckade blandningen av animerade figurer och riktiga skådespelare i en film som jag då tyckte hade allt. Nu har det runnit mycket vatten under broarna, men nostalgiker som jag är så nyper jag denna klassiker när Disney släpper den restaurerad för första gången på bluray under 2014. Har ni dålig koll på Mary Poppins så kommer filmens synopsis och trailer här:

Mary Poppins är en minst sagt ovanlig barnjungfru. Hon kan flyga, trolla fram spännande saker ur sin magiska kappsäck och vet hur man gör tråkiga sysslor till en rolig lek. Man skulle kunna säga att hon är “praktiskt taget perfekt.Barnen Michael och Jane älskar Mary från första stund men deras pappa, den stränge bankdirektören George, är inte riktigt lika belåten. Han anser att barn inte ska hålla på med en massa dumma lekar utan bör uppfostras med regler och disciplin!

Mary Poppins, som är en musikal, Oscarsbelönades femfadligt och har blivit en av Walt Disney allra populäraste filmer. I rollen som Mary Poppins ser vi Julie Andrews och i övriga roller bland andra Dick Van Dyke och David Tomlinson. För regin står Robert Stevenson. Vill man ha hela bakgrunden till hur Mary Poppins blev en spelfilm kan det vara passande att vänta in Disneys “Saving Mr Banks” som får premiär i februari 2014 och som Cinemaholics har skrivit om här.

Walt Disney ägnade 20 år åt jakten på filmrättigheterna till PL Travers populära roman, ”Mary Poppins”, en strävan han började på 1940-talet som ett löfte till sina två döttrar. Den brittiska författarinnan P.L Travers var inte alls pigg på att släppa i från sig sin ‘älskling’ till filmindustrin och hur det hela fortlöper får vi nu alltså veta i en spelfim där de tunga rollerna spelas av Tom Hanks och Emma Thompson. Först Mary Poppins på Bluray och sedan Saving Mr Banks, det måste väl vara ett 50-års jubileum som heter duga!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *