Top Of The Lake

Gillar ni serier och tycker att det finns alldeles för lite godbitar. Somna inte till nu utan gör er redo till måndagen den 19 augusti klockan 22.00. SVT1 premiärvisar då avsnitt ett av Jane Campions(Pianot) första TV-projekt – Serien har blivit en succe i USA, där den visats på Sundance Channel, och är nominerad till hela nio Emmys!

Det man kan säga om “Top Of The Lake” som serien heter är att den är i samma anda som Twin Peaks och vi får ett drama i en rutten idyll till vilken en ung polis (Elizabeth Moss från Mad Men) anländer för att utreda ett försvinnande och konfrontera sitt förflutna. Top Of The Lake består av sex avsnitt á 60 minuter. I övriga roller återfinner vi Holly Hunter, Peter Mullan och Thomas M. Wright. Här är seriens synopsis samt trailer…

När 12 åriga, gravida Tui försöker ta livet av sig i en kall Nya Zeeländsk sjö i en vacker men isolerad fjällstad, så har detektiv Robin Griffin, som tidigare bott i staden, massor av frågor till flickan. Men när Tui plötsligt försvinner, hamnar Griffin i en knädjup sörja av småstadshemligheter. Hon hamnar även ansikte mot ansikte med mörka hemligheter från sitt eget förflutna, inklusive män hon övergett, män som nu verkar göra allt för att hindra henne från att lösa det centrala mysteriet.


Top of the Lake Official Trailer #1 (2013) HD… by trailerly


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *